Smart City

Helsinkiguide Karin Niiniharju - Kalasatama - Jätkäsaari - Smart City

HELSINKI - PARAS EUROOPAN ÄLYTURISMISSA

PALKINTOJA:
Helsingille ykkössija Euroopan älykaupunkimatkailussa (2019):

  • Parhaat liikkumisen digipalvelut
  • Paras älykaupunginosa Kalasatama yms.

Valitse opastuskierros joko älyliikenteen testikaupunginosassa Jätkäsaaressa tai Fiksussa Kalasatamassa, jossa fiksu asuminen ja fiksut palvelut säästävät tunnin asukkaiden aikaa päivässä! Miten he sen oikein tekevät?

SMART CITY opastettu kierros: KALASATAMA & JÄTKÄSAARI

Kalasataman ja Jätkäsaaren alueiden esittelyyn on koulutettu vain muutama auktorisoitu Helsinki-opas, joka saa esitellä alueen arkkitehtuuria sekä älykkäitä ratkaisuja. Oppaat ovat osallistuneet Forum Virium Helsingin ja Helsinki Marketingin yhteistyössä järjestämään koulutukseen ja heidät on perehdytetty alueiden älykaupunkikehitykseen.

Olen Forum Viriumin & Helsinki Marketingin kouluttama ja hyväksymä smart city -opas. Olen osallistunut aktiivisesti heti ensimmäiseen smart city -opaskoulutukseen jo vuonna 2018, lisäkoulutuksiin, ja käynyt itsenäisesti eri teemoja (Jätkäsaaren liikkuvuushankkeet) esittelevissä tilaisuuksissa. Monipuolinen asiakaskuntani on vaihdellut lukiolaisista suurlähetystöjen ryhmiin.

Tarjoan opastettuja Smart City -kierroksia ympäri vuoden Kalasatamaan ja Jätkäsaareen. Yleiskierroksella käydään läpi alueen arkkitehtuuria, palveluita, fiksuja tiloja, älyliikenneprojekteja ja älyratkaisuja. Jätkäsaaressa ryhmäni näkevät mm. Wood Cityn (Supercellin pääkonttorin), valtavan Hyväntoivonpuiston, palkitun Vihreistä vihrein -korttelin, Bunkkerin ja arvostetun asuinkompleksin (maininta näyttelyssä: Suomen arkkitehtuuria - katsaus 2020). Merellistä Helsinkiä myös edustavassa Kalasatamassa sijaitsee Suomen suurin lämpövarasto eli Mustikkamaan luolasto, joustotila (flexi space), Kalasatamanpuisto ja uudet tornitalot (Majakka - Suomen korkein asuintalo - ja Loisto). Molemmilla alueilla peruskoulu edustaa uusinta ajattelua ja arkkitehtuuria, näette ympäristötaidetta ja innovatiivisen jätteiden putkikeräysjärjestelmän (Rööri ja IMU).

Jokainen opastettu smart city -kierros voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Asiakas voi valita kierrokseen toisen alueista tai molemmat, jolloin kierros kestää kauemmin. Kierroksen hinta alueella on 200 €/ryhmä. Kesto noin 1–1,5h/alue.


Opastettuja smart city -kierroksia voi tiedustella: helsinkiguide@karin.fi

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää! Yst. Smart City -opas Karin

Katso kaikki muut opastuskierrokset

Tai räätälöi omasi Karin Niiniharju-Järvisen kanssa täältä.

Instagram