SUOMENLINNA & VALLISAARI

Helsinkiguide - Karin Niiniharju - Suomenlinna - Vallisaari

SUOMENLINNA & VALLISAARI

Tule kokemaan merellinen Helsinki!

Suomenlinnan vieressä sijaitseva ainutlaatuinen luontokohde Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat entisiä sotilassaaria, jotka avautuivat yleisölle 2016. Kesällä 2021 Vallisaaressa aukeaa ensimmäistä kertaa Suomen historian suurin kuvataidetapahtuma, Helsinki Biennaali! (12.6.-26.9.2021).

Suomen historian ensimmäinen Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen korkeatasoisen nykytaiteen kuvataidetapahtuma. Se esittelee 40 kuvataiteen huippua sekä Suomesta että maailmalta! Taidetta voi löytää vanhan tykkitien varrelta, ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin.

Vallisaari on myös tuhansien perhosten koti! Tule Vallisaari-opastukselleni kokemaan Vallisaaren ainutlaatuinen luonto, taide & historia ja viihtymään!

Suomenlinna ja Vallisaari

Lämpimästi tervetuloa lumoavaan Suomenlinnaan ja Vallisaareen! Tule kuulemaan, mitä muistoja ja tarinoita Suomenlinna ja Vallisaari pitävät sisällään!

Suomenlinna on ainutlaatuinen UNESCO:n maailmanperintökohde, vain 15 minuutin lauttamatkan päässä Kauppatorilta! "Suokissa" voit eläytyä Suomen historiaan 1700-luvulta alkaen nykypäivään. Suomenlinna on 273 vuotta vanha merilinnoitus, bastionilinnoitus, joka on toiminut näyttämönä Suomen historian kaikissa tärkeissä sodissa ja käänteissä. Aidot tykit ja tunnelit elävöittävät vierailijan kokemusta. Nykyään Suomenlinna on elävä kaupunginosa ja noin 800 asukkaan koti. Yleiskierroksella näet mm. tärkeimmät kohteet: alkuperäinen kuivatelakka, Linnanpiha (Ehrensvärdin hauta), Kruunulinna Ehrensvärd ja Suomenlinnan vallit.

Tervetuloa valloittavaan Vallisaareen! Kuulette tarinoita Vallisaaren asukkaista ja elämisestä Vallisaaressa. Saatte peruskäsityksen Vallisaaren historiasta, mutta sotahistorian painottamisen sijaan tällä kierroksella fiilistellään luontoa, tarinoita, taidetta ja maisemia asiakkaan tahdissa. Ulkoilmakierroksen jälkeen Sinulla on hyvä olo!

Olen Suomenlinna- ja Vallisaari-opas. Olen suorittanut Ehrensvärd-seuran ja Metsähallituksen tarjoaman koulutuksen. Opastettuun kierrokseen on hyvä varata aikaa vähintään tunti yhdellä saarella. Tyypillinen kesto on noin 1,5-2 tuntia. Suomenlinnan ja Vallisaaren retken voi tehdä yhdessä tai erikseen sekä liittää käynnin Lonnan saarella aikataulun salliessa.

Nähdään taiteen ja historian aarresaaressa! helsinkiguide@karin.fi tai 050-3584048.

Katso kaikki muut opastuskierrokset

Tai räätälöi omasi Karin Niiniharju-Järvisen kanssa täältä.

Instagram